Met een borstverkleining, minder last van rug en schouders

Een volle boezem is voor veel vrouwen iets wat ze graag zouden willen. Er zijn natuurlijk altijd verschillen in mensen en sommige vrouwen hebben van nature een wat kleinere boezem. Maar er zijn ook vrouwen die van nature juist vrij grote borsten hebben, en er last van hebben in het dagelijks leven. Grote borsten kunnen namelijk flink zwaar zijn. Dit kan klachten geven in de nek, rug en schouders. Niet iets dat heel erg prettig is natuurlijk.

Veel van deze vrouwen die last hebben van deze klachten bezoeken bijvoorbeeld een fysiotherapeut om de klachten te verminderen en om de spieren die pijn doen sterker te maken middels oefeningen. Dit kan in veel gevallen helpen. Toch is er een groep vrouwen die last blijft houden van deze klachten, het is dan soms een oplossing om een borstverkleining te overwegen. De naam zegt natuurlijk eigenlijk al voldoende, het gaat om het verkleinen van de borsten van de vrouw.

Plastische chirurgie

Een borstverkleining is een ingreep uit de plastische chirurgie, maar kan dus ook een medische oorzaak hebben. Het is zaak om dit met een arts (bijvoorbeeld de huisarts) te bespreken. Na zijn of haar mening kan er een verwijzing komen naar een specialist op dit gebied. Een plastisch chirurg voert deze ingreep meestal uit. Het gebeurd meestal in een ziekenhuis of een kliniek waar meerdere ingrepen zoals bijvoorbeeld ook de borstvergroting worden uitgevoerd.

Natuurlijk is iets dergelijks als een borstvergroting een grote beslissing die gemaakt moet worden. Zoals bij iedere operatie zitten ook hier risico’s aan verbonden. Daarom is het zaak om altijd advies in te winnen van een arts die ervaring heeft met de ingreep en een goed overzicht van de risico’s heeft. Deze kunnen met de patiënt worden doorgesproken.