Wat is de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering? 

Als het gaat om verzekeringen, dan zijn mensen gewoonweg altijd op zoek naar de goedkoopste optie. Bij welke verzekering kan ik mijn maandbedrag zo laag mogelijk houden? Dit is een veelgehoorde kreet als het om verzekeringen gaat.  

Groot verschil 

Zo ook voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Echter is er één groot verschil met bijvoorbeeld een zorgverzekering: De voorwaarden en kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verschillen enorm per beroep. Het ligt natuurlijk aan het beroep dat je uitoefent hoe groot de bijbehorende risico’s zijn. Een marketeer zal veel minder schade kunnen als gevolg van zijn werk of tijdens zijn werk dan bijvoorbeeld een aannemer. De vraag wat is de goedkoopste beroepsaansprakelijkheiddsverzekering is dus per branche verschillend. 

Premies hoger 

Dit is dan ook direct terug te zien in de hoogtes van de maandelijkse premies die voor beide beroepen gelden. Voor een gemiddelde marketeer is de maandpremie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vaak rond de €20 per maand gelegen. Een beroep waar veel meer fysieke werkzaamheden bij worden verricht, zoals schilder of loodgieter, moet meer denken in termen van €75 tot €300 als het gaat om een maandelijkse premie. Dit zit hem puur in het risico dat er wordt gelopen bij het uitvoeren van een opdracht.  

Risico voor verzekeraar 

Als er een buis niet goed zit of er ontstaat schimmel als gevolg van slecht schilderwerk, dan kunnen de kosten qua schade voor de opdrachtgever al snel in de duizenden euro’s oplopen. Dit risico moet door de verzekeraar natuurlijk gedekt worden en dat is dan weer terug te zien in de hoogte van de maandelijkse premie. Hoe lager het risico van jouw beroep, hoe lager de maandelijkse premie.